CRYOPEN

Wat is cryotherapie en wat behandelt het?

CryoPen ™ is een geavanceerde cryotherapie-innovatie die een snelle, effectieve, veilige en nieuwe oplossing is voor het verwijderen van huidonvolkomenheden. De procedures duren doorgaans 5 tot 25 seconden.
 
Hoe gaat cryotherapie in zijn werk?
We behandelen de huidaandoening met een cryopen. In die pen zit stikstof: een soort ‘kokende’ lucht die extreem koud is (-195 Cº). Daardoor bevriest de wrat of pigmentvlek als het ware. Met een cryopen kunnen we tot op de millimeter nauwkeurig werken. Hierdoor wordt de omliggende huid niet aangetast.Een paar dagen na de behandeling ontstaat een blaar. Die droogt binnen zo’n tien à veertien dagen in. Vervolgens ontstaat er een korstje op de huid dat vanzelf geneest.
 
Na afloop van een cryotherapie behandeling
Als de huid eenmaal genezen is, is de onderliggende huid vaak nog licht of roze van kleur. Ook is de huid vaak nog gevoelig. Deze nieuwe, gezonde huid kleurt langzaam weer bij. Het is belangrijk om dit huiddeel de eerste vier weken goed tegen de zon beschermen. Wij geven u graag advies over de juiste zonbeschermingsproducten.
 
Behandelfrequentie
Meestal is één behandeling voldoende om de huidafwijking te verwijderen. Bij grotere gebieden of hardnekkigere aandoeningen is soms een tweede behandeling nodig.
 
Persoonlijke behandeling
Voordat we starten met cryotherapie, voeren we eerst een vrijblijvend intakegesprek. We bespreken uw klachten en de gewenste resultaten. Op basis daarvan maken we een persoonlijk behandelplan. Na afloop evalueren we de behandeling en kijken we of deze het gewenste effect heeft.
 
Vergoeding cryotherapie
Cryotherapie wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt de kosten van de behandeling direct na afloop betalen. U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen.

Afspraak maken

Wilt u meer weten over cryotherapie? Of alvast een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Uw huid is onze zorg!

Ik werk mét de huid

Niet tegen de huid. Alles dat ik adviseer en uitvoer tijdens de behandelingen sluit 100% aan bij de huid zonder trauma te creëren.