Acne

Wat is acne en wat kan je eraan doen?

voorbeeld van krab acne

Wat is acne?

Er bestaan verschillende soorten acne, de bekendste en meest voorkomende zijn de jeugd-puistjes of acne vulgaris. Resulteert in rode en witte bultjes, mee-eters, onderhuidse ontstekingen en puistjes. Acne komt voor bij jong en oud en bij zowel mannen als vrouwen. 

Hoe ontstaat acne?

Acne begin een verstopte talgklier. Door de hoeveelheid dode huidcellen, vuil en talg verstopt de klier en zal de druk in het kliertje oplopen. Mogelijk gevolgd door een ontsteking. Bepaalde externe en interne factoren kunnen een trigger zijn of zelfs wel de veroorzaker. 

Hoe kan je acne behandelen?

De eerste afspraak bestaat uit een intake en Huidscan alvorens wij starten met een behandeling. Het is ook mogelijk een nog beter beeld te krijgen dankzij een microscopisch bloed analyse! Vanuit daar kan ik je nog nauwkeuriger een persoonlijk advies geven op grond van de bevindingen van de uitslagen.

Net als de Huidscan kan je ook de microscopische bloedanalyse na 6-12 weken opnieuw uitvoeren. Zo kun je de vooruitgang monitoren en naast elkaar leggen. Persoonlijker kan je niet werken.

 
 

 Behandelingen worden vergoed via de zorgverzekering. Check daarvoor uw eigen polisvoorwaarden. Huidkliniek Ellis is zorgverlener en heeft daarbij de geregistreerde AGB-codes

Ik werk mét de huid

Niet tegen de huid. Alles dat ik adviseer en uitvoer tijdens de behandelingen sluit 100% aan bij de huid zonder trauma te creëren.