Roodheid, couperose, rode adertjes

Wat is couperose en wat kan je eraan doen?

Wat is couperose of rode huid in het gezicht?

Meestal treft de huidaandoening rode adertjes, roodheid, couperose vooral mensen met een bleke, dunne huid. ‘Als de huid dunner is, zijn alle verwijde bloedvaten alsook de roodheid veel zichtbaarder’, Het kan bovendien elk deel van je gezicht aantasten, maar is daarom niet altijd aanwezig.

Maar waar komt het vandaan? ‘Die lijst is eindeloos’, toch blijkt vooral stress een belangrijke schuldige. ‘Stress kan elke aandoening verergeren, van eczeem tot acne. Stress verlaagt immers de barrièrefunctie van de huid wat betekent dat ze makkelijker geïrriteerd raakt.’ Maar stress staat niet noodzakelijk synoniem met dingen die gaande zijn op je werk of een recente relatiebreuk. Ook slaapgebrek of onregelmatige uren zijn nefast voor je huid. ‘Je lichaam neemt die dingen waar als stress, dus zelfs als alles redelijk goed zit in je privéleven, kan je lichaam nog altijd stress ervaren’.

Daarnaast kan je dieet een invloed hebben op de conditie van je huid. Zo hebben cafeïne, gekruid voedsel en alcohol een bloedverwijdend effect.

Tips bij couperose

• Lifestyle, consumeren van suikers, alcohol en voeding 

 

• Goede skincare  (vrij schadelijke troep ingrediënten)

 

• Aanvullen met supplementie (laat je door mij adviseren) 

 

• Vermijd op de zon, zonnebank en sauna 

 

• Drink voldoende water 

 

• Slaap goed 

 

• Zorg voor minder stress 

 
 

Hoe verminder je de roodheid?

Helaas bestaat er geen kant-en-klare oplossing. Gebruik voor de barrière zo sterk mogelijk te maken en te houden een product met werkzame stoffen zoals: EGF, anti-oxidanten en SPF. De EGF (Radiance serum) zorgt voor een sterke barrière en dus ook het zakken van de roodheid in de huid. En op het moment dat de roodheid de diepere lagen in zakt, is het oplossen daarvan ook steeds moeilijker. Kijk ook eens naar je ouders, opa’s oma’s van beide familiekanten? In veel gevallen is het ook erfelijk. 

 
 

Weet daarbij ook dat de huid van nature geen troep ingrediënten kan verdragen en op ten duur juist een opbouw van roodheid resulteerde. Zorg dat je de huid dagelijks respecteert met huideigen ingrediënten. Daarnaast zet ik graag een coagulatie therapie in. Het kan een snelle oplossing bieden. Echter is dit helaas ook maar tijdelijk. Een adertje kan zich makkelijk vertakken en vervolgens weer uitgebreiden. Buiten deze behandeling is het belangrijk om de huid te blijven versterken. Dat is de basis van opbouw. Uiteindelijk kom ik zelf altijd weer terug naar mijn basis advies. En geldt dit voor vrijwel alle behandelingen. Je uiteindelijke resultaat is bepalend afhankelijk de huidconditie op het moment van het starten van e behandeling. Mijn passie wint altijd van mijn commerciële kant. Eerst versterken dan pas opbouwen 

 
 

Toch is het ook belangrijk om, zelfs als je last hebt van een rode, vlekkerige huid, te onthouden dat elke huid kampt met oneffenheden. Neem maar eens een willekeurig stukje huid van je arm of been. Dat ziet er waarschijnlijk niet egaal uit, met hier en daar verwijde poriën, wat littekens of andere onvolmaaktheden. Dat is normaal, een huid is namelijk nooit perfect, dus streef daar ook niet naar.

Ik werk mét de huid

Niet tegen de huid. Alles dat ik adviseer en uitvoer tijdens de behandelingen sluit 100% aan bij de huid zonder trauma te creëren.